Російські силовики ворожі до путіна — розслідувач

Російські силовики ворожі до путіна — розслідувач

Окрім того, вони воюють один з одним

Серед російських силовиків точно є ворожнеча. Вони ворогують між собою.

Такі дані певних інсайдів озвучив журналіст та розслідувач Bellingcat Христо Грозєв у бесіді з Юлією Латиніною.

Водночас він зауважує, що силовики стають все більш вороже налаштовані до путіна та шойгу.

"Про це свідчить і той факт, що Гіркін вороже висловлюється щодо путіна (йдеться про допис у Telegram-каналі Гіркіна, де він хвалить успішні рішення Зеленського на тлі бездарного керівництва рф— ред.). І він не єдиний. Тому, вважаю, що ворожість уже є до путіна", — каже журналіст.

За його словами, негативно висловлюються про керівництво рф і вагнерівці.

"Якщо системно читати їхні Telegram-канали, вони набагато чесніші, ніж офіційні проросійські чи пропагандистські канали. У них періодично з’являлися критичні дописи. Особливо після подій в Криму. Після цього на каналах з’явилися дописи про те, як бреше міністерство оборони, і що з Україною треба боротися, як із серйозним ворогом. І визнати це публічно. Тому що це єдина відповідальна стратегія. А не обдурювати народ", — каже журналіст.

Окрім того, він розповідає, що нещодавно переглядав поштову скриньку одного полковника ФСБ, який у 2014-2016 роках був куратором людей на кшталт Гіркіна.

"Зараз його поштова скринька заповнена імейлами із жартами про путіна від курируваних ним людей. Окрім того, вони самі оцінюють та хвалять поведінку України та ЗСУ, а також української пропаганди, говорячи: ось би в нас так було, а не цей бардак. Ось таке відношення. Тож, невдоволення до путіна точно є", — зазначає Христо Грозєв.

Нагадаємо, Христо Грозєв вважає, що, ймовірно, Гіркіна "кришують" в ГРУ. А також, у цьому ж інтерв’ю він розповідає, що апарат ФСБ "декілька років готував удар ножем у серце України", а українське керівництво до останнього не вірило попередженням американської розвідки про початок війни. Крім того, на його думку, відімкнення водопостачання на Донбасі — це одна із цілей гібридної війни росії проти України.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності