Гіркіна, ймовірно, "кришують" в ГРУ — розслідувач

Гіркіна, ймовірно, "кришують" в ГРУ — розслідувач

Там в нього є своя «фан-тусовка»

Гіркіна, ймовірно, хтось “кришує”. Можливо, це силовики росії.

Таку думку висловив журналіст та розслідувач Bellingcat Христо Грозєв у бесіді з Юлією Латиніною.

"Адже немає іншої людини з його аудиторією, а в нього є кілька сотень тисяч читачів, якому дозволено називати путіна клоуном (йдеться про допис у Telegram-каналі Гіркіна, де він хвалить успішні рішення Зеленського на тлі бездарного керівництва рф — ред.). А це йому дозволено", — сказав журналіст.

Грозєв вважає, що за Гіркіном можуть стояти силовики, а саме представники ГРУ.

"Ймовірно, це може бути ГРУ. У нього там є своєрідна "фан-тусовка”. Тому, швидше за все, його “кришують” саме в ГРУ. А там намагаються зробити війну агресивнішою, ніж та, що було на початку", — каже розслідувач.

Христо Грозєв також зізнається, що сам не одразу повірив у затримання Гіркіна.

"Це здавалося  якось занадто, як сценарій фільму. Колишній, улюблений усіма у ФСБ та ГРУ начальник, від якого можна було публічно відрікатися, а не публічно його підтримувати, раптом зараз став ворогом Кремля", — зауважує журналіст.

Він нагадує, що Гіркін інкогніто намагався потрапити на війну, використовуючи фальшивий паспорт, який йому ФСБ видала у 2014-2015 роках. Про це 13 серпня з'явилася інформація на російських Telegram-каналах. Також на одному з ресурсів, підконтрольних ФСБ, є інтерв’ю з Олександром Бородаєм (у 2014 році — "прем’єр-міністр" ДНР, головний радник Захарченка — ред.), у якому він детально розповідає про те, як саме затримали Гіркіна.

"Показав паспорт із прізвищем Рунова. Пред’явили йому звинувачення в підробці документів. Телефонували до ФСБ, уточнити, чи за їхнім завданням він приїхав. Вони від нього відреклися, сказавши, що ніхто йому завдання не давав. Він переночував у СІЗО та його відпустили. Ось цю версію й розповідав Бородай, його колишній близький друг", — каже журналіст.

Нагадаємо, що в цій же розмові Христо Грозєв каже, що апарат ФСБ "декілька років готував удар ножем у серце України", а українське керівництво до останнього не вірило попередженням американської розвідки про початок війни. Також, він висловлює думку про те, що відімкнення водопостачання на Донбасі — це одна із цілей гібридної війни росії проти України.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності