• Головна
  • Політика
  • В Україні встановили поняття "бойовий імунітет" для військових та добровольців

В Україні встановили поняття "бойовий імунітет" для військових та добровольців

В Україні встановили поняття "бойовий імунітет" для військових та добровольців

Військові не нестимуть відповідальності за заподіяння шкоди життю та здоров’ю окупанта

Верховна Рада прийняла закон, яким звільняє від кримінальної відповідальність та встановлює "бойовий імунітет" для українських захисників. Закон підтримали 344 народні депутати.

Документом встановлюється, що військове командування, військовослужбовці, добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил та працівники правоохоронних органів не нестимуть відповідальності за заподіяння шкоди життю та здоров’ю окупанта.

"Бойовий імунітет – це звільнення військових, тероборони та правоохоронців від відповідальності за втрати особового складу, бойової техніки чи іншого військового майна, а також наслідки застосування сили під час відсічі агресії окупанту. Це не стосується порушення правил ведення війни", - повідомляють у партії "Слуга Народу".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила низку законів для оборони, які стосуються російського вторгнення. Парламент визнав добровольців Сил територіальної оборони ветеранами війни. Окрім того, члени сімей загиблих воїнів Територіальної оборони тепер належать до категорії сімей загиблих захисників та захисниць України.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності