Україна подає заявку на вступ до ЄС за спецпроцедурою, - Шмигаль

Україна подає заявку на вступ до ЄС за спецпроцедурою, - Шмигаль

Раніше прем’єр Словаччини пропонував застосувати щодо України особливу процедуру

Україна подає заявку на вступ до Європейського Союзу за новою спеціальною процедурою. Про це повідомив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, українці давно довели, що всі ми – невід’ємна частина європейської спільноти. І тепер настав час закріпити це на папері.

"Прийняти Україну в Євросоюз за новою особливою процедурою вчора після нашої розмови запропонував Прем'єр Словаччини Едуард Геґер. Вночі Президент України Володимир Зеленський мав відповідну розмову з Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн", - написав Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Прем’єр зазначив, що розраховує на "невідкладне" ухвалення такого рішення.

"Дії загарбника отримали небачений опір. Українці вже давно зробили свій цивілізаційний вибір. Ми розраховуємо, що рішення буде ухвалено невідкладно. Як зазначив Президент, це і можливо, і справедливо", - написав Шмигаль.

Президент Володимир Зеленський у ранковому зверненні теж говорив про звернення до ЄС щодо приєднання України. Про те, що Україна повинна вступити до Європейського Союзу раніше у інтерв’ю говорила і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності