Партію "Голос" звинувачують у розтраті бюджетних коштів

Партію "Голос" звинувачують у розтраті бюджетних коштів

Проти керівництва партії відкрили кримінальне провадження

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти партії "Голос". Йдеться про розтрату бюджетних коштів на загальну суму понад мільйон гривень. Про це повідомила пресслужба відомства.

Йдеться про те, що працівники Національного агентства з питань запобігання корупції при перевірці знайшли документи за надані послуги з "ознаками фіктивності".

"У ході проведення аналізу звітності партії працівники НАЗК виявили, що укладені керівництвом "Голосу" договори із надання послуг та виконання робіт низкою ФОПів мають ознаки фіктивності", - повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Наразі триває кримінальне провадження. Працівники ДБР уже опитали низку народних депутатів України. Керівництво партії звинувачують у розтраті майна в особливо великих розмірах. Винним загрожує до 12 років ув'язнення.

Голова партії "Голос" Кіра Рудик заявляє, що розслідування стосується господарської діяльності партії у 2020 році.

"Справу відкрили наприкінці 2021 року, коли ми гостро критикували владу за бездіяльність в сфері безпеки, економіки, бездіяльність в протидії коронавірусу", - повідомляє Кіра Рудик.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань розслідує справу проти експрезидента України Петра Порошенка. Його підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у "вугільній справі". 19 січня суд відпустив нардепа під особисте зобов’язання та змусив здати закордонний паспорт.

Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань, однак відмовився давати покази та заявив, що ніякої співпраці не буде.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності