Хто бореться за місце Разумкова у Верховній Раді

Хто бореться за місце Разумкова у Верховній Раді

Уже названі дві кандидатури

Нового голову парламенту призначать уже цього тижня. Верховна Рада планує це зробити 8 жовтня. Про це розповів на брифінгу голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Зокрема, фракція повинна провести засідання та визначити кандидатури. Опісля депутати будуть голосувати.

Тож на місце голови парламенту претендує голова партія «Слуга народу» Олександр Корнієнко та віцеспікер Руслан Стефанчук. Зокрема Стефанчука напередодні партія визнала основною кандидатурою. Також за крісло голови парламенту хочуть поротися інші депутати, поки що їхні прізвище невідомі.

Раніше представники партії «Слуга народу» обговорили звільнення голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Необхідні підписи для ініціювання звільнення Разумкова фракція «Слуга народу» зібрала на засіданні в Трускавці. Ініціював відставку Разумкова депутат Давид Арахамія.

Вирішальне голосування щодо відставки Дмитра Разумкова відбудеться у четвер, 7 жовтня. Напередодні Дмитро Разумков хотів зустрітись із депутатами та обговорити питання котрі їх турбують. Однак, він отримав офіційний лист про відмову. У ньому фракція нібито заявила що «сенсу в такій зустрічі немає».

Вчора нардепи відсторонили спікера Разумкова від ведення пленарних засідань на два дні. Пропозицію підтримали 240 депутатів, 200 з яких — “Слуги народу”. Жодного голосу “за” не дали фракції “ОПЗЖ”, “ЄС”, “Батьківщина”.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності