• Головна
  • Новини
  • Фотофіксація порушень: водії стали уважнішими на дорогах

Фотофіксація порушень: водії стали уважнішими на дорогах

Фотофіксація порушень: водії стали уважнішими на дорогах

В Україні встановлено 158 комплексів відеофіксації

Українські водії стали менше порушувати швидкісний режим. Про це розповіли у Міністерстві внутрішніх справ.

З моменту встановлення фотовідеофіксації порушень більше водіїв почали дотримуватись правил дорожнього руху. Прилади фіксації порушень на дорогах України працюють уже рік.

«Система фотовідеофіксації порушень ПДР працює понад рік і ми маємо стійку тенденцію зменшення порушень швидкісного режиму.», - повідомив начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький

Наразі в Україні встановлено 158 комплексів відеофіксації на дорогах та в населених пунктах. Нещодавно встановили та під'єднали ще 20 камер. Зокрема нові камери отримала Львівська, Закарпатська, Одеська та Запорізькі області.

«За час роботи камер у місцях їх встановлення вдалося досягнути зниження кількості ДТП з потерпілими та загиблими втричі.», - зазначав керівник Нацполіції Олександр Білошицький.

Система фотовідеофіксації порушень на дорогах запрацювала 1 червня. До вересня порушники сплатили понад 376,6 млн гривень штрафу. Встановлюють камери задля покращення безпеки дорожнього руху. Таким чином зменшується аварійність і смертність на дорогах.

Якщо камера зафіксувала перевищення швидкості, водій отримає штраф. Так, за перевищення швидкості на 20 км/год водій отримає штраф у 340 грн. Перевищення швидкості більше ніж на 50 км/год, коштуватиме водію 1700 грн.

Мапу розміщення комплексів можна переглянути за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності