• Головна
  • Новини
  • ДБР повідомило про підозру у державній зраді депутату Ренату Кузьміну

ДБР повідомило про підозру у державній зраді депутату Ренату Кузьміну

ДБР повідомило про підозру у державній зраді депутату Ренату Кузьміну

За матеріалами ДБР повідомили про підозру у державній зраді народному депутату України Ренату Кузьміну.

Про це йдеться у повідомлення Державного бюро розслідувань 5 жовтня.

У межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення рф розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

"Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави", — зазначають у ДБР.

Там додають, що дії підозрюваного кваліфікували за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Наразі встановлюють місцеперебування Рената Кузьміна. Зокрема, ДБР провело понад 10 одночасних обшуків за місцями його можливого перебування. Досудове розслідування триває.

Додамо, Ренат Кузьмін — український юрист і політик, народний депутат IX скликання від партії ОПЗЖ. Був заступником Секретаря Ради національної безпеки й оборони України з 4 жовтня 2013 року до 2014 року, першим заступником Генерального прокурора України у 2010-2013 роках.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності