• Головна
  • Новини
  • За два тижні мобілізації у рф виїхали від 600 тисяч до мільйона осіб — ЗМІ

За два тижні мобілізації у рф виїхали від 600 тисяч до мільйона осіб — ЗМІ

За два тижні мобілізації у рф виїхали від 600 тисяч до мільйона осіб — ЗМІ

За майже два тижні після оголошення мобілізації із рф виїхали, за різними оцінками, від 600 тис. до 1 млн осіб.

Про це повідомляє російський Forbes із посиланням на джерела.

Від початку мобілізації з росії виїхали майже 1 млн осіб, сказав співрозмовник із кремля. Інший співрозмовник в адміністрації російського президента уточнив, що йдеться про 600-700 тис. росіян. Можливість підрахувати точну кількість громадян, які покинули країну, ускладнюється тим, що неможливо зрозуміти, хто залишає країну, тікаючи від мобілізації, а хто — з туристичними чи іншими цілями.

На пропускному пункті "Верхній Ларс" на російсько-грузинському кордоні люди стояли у черзі по 4-5 днів, часто без їжі та води. 3 жовтня з'явилася інформація, що затору на кордоні немає, машини проїжджають вільно.

У вівторок, 4 жовтня, глава МВС Казахстану Марат Ахметжанов повідомив, що з 21 вересня до країни в'їхали 200 тис. громадян росії. Далі за цей період виїхали із країни 147 тис. росіян.

МВС Грузії 27 вересня повідомляло, що за тиждень до країни приїхали 53 тис. росіян, при цьому щодня кордон переходять 10 000 осіб, що на 40-45% більше, ніж до 21 вересня.

За той же перший тиждень до ЄС в'їхали 66 000 росіян, що на 30% більше, ніж до оголошення мобілізації, підрахувало прикордонне агентство Євросоюзу Frontex. Агентство повідомило, що більшість в'їхали через фінські та естонські КПП.

30 вересня посол росії в Гельсінкі Павло Кузнєцов говорив, що після 21 вересня до Фінляндії в'їхали близько 60 000 росіян, 80% з яких транзитом прямують до інших країн Європи. Кузнєцов наголошував, що невідомо, скільки саме тих, хто їде, називають причиною часткову мобілізацію, проте, за даними міграційної служби, близько 100 осіб звернулися із заявою про надання притулку.

Нагадаємо, від початку мобілізації з росії за тиждень втекло вже більше людей, ніж кількість наступального угруповання перед 24 лютого.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності