• Головна
  • Новини
  • В Україні пропонують скоротити термін дії водійських посвідчень

В Україні пропонують скоротити термін дії водійських посвідчень

В Україні пропонують скоротити термін дії водійських посвідчень

Кабінет Міністрів України пропонує скоротити строк дії українських посвідчень водія та змінити умови допущення осіб до керування транспортними засобами.

Відповідний законопроєкт № 8082 опублікований на сайті Верховної Ради.

Документом пропонується скоротити термін дії посвідчень водія до 5-10 років, залежно від категорії транспорту. Також пропонується змінити умови отримання водійських посвідчень та принцип дії посвідчення у разі тимчасових обмежень у праві керування.

У разі прийняття закону, водії, які отримують права терміном дії 30 років, зобов'язані будуть замінити їх на посвідчення водія терміном дії до 2033 року.

Планується, що видача нового посвідчення водія здійснюватиметься без складання теоретичного та практичного іспитів за умови, що право особи на керування транспортними засобами не припинено.

Додамо, на сьогодні водійське посвідчення водія, видане особі вперше, дійсне протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортними засобами. Постійне посвідчення водія дійсне протягом 30-ти років з дня його отримання.

Нагадаємо, з 24 липня в Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Навчання складається з двох частин: спочатку — теоретична, потім — практична. Після кожної частини необхідно скласти окремий іспит. Детальніше за посиланням.

Можливо, пропустили:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності