• Головна
  • Новини
  • Продажі нових легковиків впали майже втричі: які автівки обирають українці під час війни

Продажі нових легковиків впали майже втричі: які автівки обирають українці під час війни

Продажі нових легковиків впали майже втричі: які автівки обирають українці під час війни

У вересні 2022 року на ринку нових авто зареєстрували 3,4 тисячі продажів. У порівнянні із серпнем, цього року ринок нових легковиків зріс на 16%, але в річному вимірі продажі нових легкових авто в Україні впали майже втричі.

Про це повідомляє асоціація автовиробників України "Укравтопром".

На ринку нових авто продовжує лідирувати Toyota — продали 673 машини. Порівняно із серпнем 2022 року, попит на нові Toyota знизився на 10%, водночас відносно вересня 2021 року — майже у 2,3 рази.

На другому місці — Skoda. Продали 312 автівок цієї марки, що на 94% менше серпневого показника і на 20% менше, ніж у вересні 2021 року.

Завершує трійку найпопулярніших машин Hyundai. В Україні з'явилося 265 нових машин цієї марки, що на 54% більше, ніж у серпні, але на 38% менше щодо вересня минулого року.

До п'ятірки ж найбільш жаданих автівок потрапили також Mitsubishi — продали 261 авто та BMW — нових власників знайшли 250 машин.

При цьому титул бестселера вересня дістався автомобілю Toyota Rav-4 — українці придбали 305 авто.

Загалом із січня до вересня 2022 року українці придбали й поставили на облік 27,8 тисячі нових легкових авто, що на 63% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності