• Головна
  • Новини
  • В Україні святкують День вчителя: історія свята та привітання

В Україні святкують День вчителя: історія свята та привітання

В Україні святкують День вчителя: історія свята та привітання

День вчителя відзначається в першу неділю жовтня, але неофіційно його відзначають в першу п’ятницю, щоб учні могли привітати своїх викладачів, вчителів, вихователів.

В незалежній Україні день освітянина офіційно почали відзначати в 1994 році після того, як 11 вересня було видано Указ Президента України "Про День працівників освіти". Та ще задовго до цього дня працівники педагогічної сфери отримували почесті та вшановування як у світі, так і в самій Україні.

5 жовтня — офіційна дата Міжнародного дня вчителя. Саме цього дня в далекому 1966 році, в Парижі відбулася Спеціальна міжурядова конференція, на якій були розглянуті питання щодо статусу вчителів. На конференції було прийнято важливий документ, який увібрав до себе перелік постанов про підвищення статусу педагогів в інтересах якісної освіти.

Вперше Всесвітній день вчителя відзначався 5 жовтня 1994-го року. До цього святкування приєдналося понад 100 країн по всьому світу. Всесвітній день вчителя зарахований до системи міжнародних днів Організації Об’єднаних Націй (ООН).

Привітання на День вчителя 

  • Ми бачимося щодня в школі. І нам протягом навчальних буднів не спадає на думку подякувати Вам за вашу турботу. Проте сьогодні, в це світле свято ми урочисто обіцяємо, що завжди будемо прислухатися до ваших порад, уважно слухати ваш урок і постараємося не засмучувати Вас поганими оцінками.
  • Нехай в житті буде багато можливостей для реалізації ваших ідей. Нехай душа живе в радості, а серце б’ється з любов’ю і натхненням.
  • Дорогий учителю, наш дружний клас дякує Вам за щоденну важку роботу над нашими особистостями! Ми захоплюємося Вами: за наполегливість і безтурботність, за любов і терпіння, за мудрі поради і грамотне навчання!

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності