• Головна
  • Новини
  • Отримаємо їх замість Данії: Франція може поставити Україні до 12 гаубиць Caesar

Отримаємо їх замість Данії: Франція може поставити Україні до 12 гаубиць Caesar

Отримаємо їх замість Данії: Франція може поставити Україні до 12 гаубиць Caesar

Зважаючи на обставини, Копенгаген згоден відмовитися від частини техніки, оскільки вонв все ще перебуває у процесі технічної перевірки

Україна може отримати від Франції від 6 до 12 самохідних артилерійських установок Caesar. В такому випадку їх заберуть із замовлення, призначеного для Данії. Втім перемовини щодо цього все ще тривають.

Про це пише Le Monde.

Зазначається, що у 2017 році данський уряд замовив 15 одиниць САУ Caesar, а 2019-го доповнив замовлення ще 4 гарматами. Але, зважаючи на обставини, Копенгаген згоден відмовитися від частини техніки, оскільки вонв все ще перебуває у процесі технічної перевірки. Все тому, що данські установки Caesar є важчою моделлю, ніж моделі для французької армії (32 тонни проти 18 тонн). Вони потужніші: встановлені на 16 колесах замість 12, можуть нести до 36 снарядів замість 18, а кабіна має більше захисної броні.

ЗМІ повідомляють, що про постачання Україні гаубиць Caesar говорили під час перемовин, які цього тижня відбулися між президентом України Володимиром Зеленським, президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном.

Водночас, у міністерстві оборони Франції зазначли, що хоч Франція підтримує Україну, деталі цієї підтримки "не розголошуються". Єлисейський палац також відмовився коментувати ситуацію.

Довідково:Caesar — французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях.Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності