• Головна
  • Новини
  • На тимчасово окупованій території перебувають майже 500 вбитих українських захисників — Котенко

На тимчасово окупованій території перебувають майже 500 вбитих українських захисників — Котенко

На тимчасово окупованій території перебувають майже 500 вбитих українських захисників — Котенко

Наразі є підтвердження перебування у полоні 2200 українських захисників

Від травня із тимчасово окупованих територій України повернули 564 тіла загиблих українських військовослужбовців. Наразі відомо про місцеперебування ще 492 вбитих військовослужбовців, але вони поки на окупованій території.

Про це 30 вересня на брифінгу заявив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко .

Окрім цього, із зони бойових дій і моргів повернули 2026 тіл загиблих героїв. 4390 людей зараз вважають зниклими безвісти і розшукують, 12—15% із них — це цивільне населення.

Як зазначив Котенко, таку цифру не варто вважати коректною.

"Коли ми зможемо вийти на конкретну цифру. Тільки після нашої перемоги, коли ми виженемо ворога з нашої території, і тоді ми матимемо чітке розуміння скільки людей у нас перебуває в розшуку", — розповів Котенко.

Людей постійно розшукують. Залучили сім пошукових груп, які працюють на Херсонському, Запорізькому і Донецькому напрямках. Більшість локацій на Харківському напрямку вже відпрацьовано.

Також в офісі уповноваженого є підтвердження перебування у полоні 2200 українських захисників.

"Це та цифра, за якою ми маємо стовідсоткове підтвердження від міжнародних організацій чи за фотодоказами росії", — заявив Котенко.

Нагадаємо, у четвер, 29 вересня, в Україну після чергового обміну вдалось повернути 6 полонених. Четверо з  них — морпіхи, а двоє — цивільні.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності