• Головна
  • Новини
  • У польському уряді спростували фейк про приєднання Львівщини

У польському уряді спростували фейк про приєднання Львівщини

У польському уряді спростували фейк про приєднання Львівщини

У кремлі систематично поширюють тези про те, що українські землі мають перейти до росії, Угорщини та Румунії

Днями в Інтернеті розповсюдився фейк про те, що на Львівщині готують "референдум" про приєднання області до Польщі.

Водночас у польському уряді відповіли на російський фейк.

"Російська пропаганда продовжує свої інформаційні атаки на Польщу, повторюючи брехню про нібито плани польської влади напасти на Україну й анексувати західну частину України", — пише у Twitter уповноважений уряду з інформаційної безпеки Республіки Польща Станіслав Жарин.

На думку польського урядовця, такі маніпуляції служать російській пропаганді для надання правдоподібності тезі про швидкий кінець української держави. У кремлі систематично поширюють тези про те, що українські землі мають перейти до росії, Угорщини та Румунії.

"Уже багато тижнів Росія поширює брехню про те, що Польща загрожує Україні та хоче анексувати її землі. Польщу, згідно з російською пропагандою, потрібно розглядати як агресивну та небезпечну країну, яка ніколи не відмовлялася від свого прагнення повернути собі Львів та околиці. Росія навмисно маніпулює фактами та поширює неправдиві відомості, намагаючись створити ворожість між поляками та українцями", — робить висновок Станіслав Жарин.

Нагадаємо, українських військовополонених, яких утримують у колонії в тимчасово окупованій Оленівці, записують у “козачий батальйон” імені Б. Хмельницького”. Також їх змушують “голосувати” на “референдумі“.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності