• Головна
  • Новини
  • В Україні очікують зростання захворюваності на COVID-19: МОЗ закликає швидко вакцинуватися

В Україні очікують зростання захворюваності на COVID-19: МОЗ закликає швидко вакцинуватися

В Україні очікують зростання захворюваності на COVID-19: МОЗ закликає швидко вакцинуватися

Від початку пандемії коронавірусу в Україні вакцинувалося 16 млн осіб, що становить близько 55% від тієї кількості, яка потрібна

МОЗ закликає людей вакцинуватися якнайшвидше, адже в Україні очікується зростання захворюваності на коронавірус до кінця вересня і на початку жовтня. Наразі зафіксували зростання захворюваності в Україні на 20%.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

У середньому впродовж тижня фіксують близько 40-45 тисяч випадків. Лише за минулий тиждень захворіло близько шести тисяч дітей.

"Ситуація прогнозована, вже два роки пандемії ми маємо приблизно однаковий той самий періодичний та календарний початок. Поступово зростає кількість госпіталізацій, і зараз із 42 тисяч ліжок зайнято близько 7 тисяч", — зазначив Кузін.

Також фіксують летальні випадки, однак не часто.

Від початку пандемії коронавірусу в Україні вакцинувалося 16 млн осіб, що становить близько 55% від тієї кількості, яка потрібна.

"Другу бустерну дозу станом на сьогоднішній день зробили майже 31 тисяча українців, і насправді це дуже вірне рішення, оскільки друга бустерна доза захищає від важкої течії та ризику померти. Тому, зараз є вакцини в наявності, тож я закликав би українців зробити щеплення максимально швидко", — зауважив Кузін.

Від 19 вересня в Україні дозволили робити щеплення від коронавірусу дітям віком від п'яти років, а також другу бустерну дозу COVID-вакцини для всіх охочих.

Нагадаємо, у середу, 28 вересня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький отримав бустерну дозу вакцини проти COVID-19 та щепився від дифтерії, правця і кашлюка. Він також закликам мешканців Львівщини вакцинуватися, щоб вберегти себе від важких наслідків хвороб.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності