• Головна
  • Новини
  • Самоспалення, розстріл та підпали: як в росії намагаються уникнути призову

Самоспалення, розстріл та підпали: як в росії намагаються уникнути призову

Самоспалення, розстріл та підпали: як в росії намагаються уникнути призову

Відзначилися в росії й вбивствами

У росії триває “часткова мобілізація”, яка стартувала 21 вересня. Лише за неповних шість днів призову у рф відбуваються масові підпали військкоматів, самоспалення та навіть вбивства.

Так, 26 вересня у Рязані на автовокзалі призовник вирішив підпалити себе, аби не йти на війну. Водночас росіяни, які були поруч, стояли та нічого не робили.

Того ж дня у місті Урюпінськ Волгоградської області підпалили військкомат. Чоловік на ім'я Михайло Філатов дістав запалювальну суміш та кинув у фасад. Полум'я загасили, проте чоловіка вичислили та затримали.

Випадок в Урюпінську не єдиний. 25 вересня у Калінінградській і Ленінградській областях росії, а також у Мордовії підпалили військкомати.

Тим часом у військкоматі Усть-Ілімська Іркутської області російської федерації сталася стрілянина. Там поранили начальника призовної комісії. Як зазначають пропагандистські видання, розстріляти військкома вирішив найкращий друг загиблого у "спецоперації", а тепер брату нападника прийшла повістка.

Відзначилися в росії й вбивствами. Так, у Пермському краї жителька села Барда посварилася з чоловіком, якого мобілізували. Вона не хотіла відпускати його та вдарила 4-річну дитину у серце, а себе в живіт ножем.

Між тим у Свердловській області мобілізували 59-річного чоловіка, який бачить лише на одне око, має порушення слуху та рак шкіри. Також призвали чоловіка з першою групою інвалідності.

Водночас на кордоні з Естонією піймали росіянина, який намагався втекти від мобілізації. Він хотів переплисти річку Нарву на сапборді, однак його піймали та виписали штраф.

Нагадаємо, на кордоні рф та Грузії розгорнули мобілізаційний пункт. Таким чином до “польового військкомату” викликатимуть чоловіків, яких хочуть мобілізувати. Військкомат облаштують на КПП “Верхній Ларс”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності