• Головна
  • Новини
  • Пропонують позбавляти громадянства: у Молдові роздумують, що робити з тими, хто воює на боці рф

Пропонують позбавляти громадянства: у Молдові роздумують, що робити з тими, хто воює на боці рф

Пропонують позбавляти громадянства: у Молдові роздумують, що робити з тими, хто воює на боці рф

Зокрема, це стосується Придністровського регіону

Молдаван, які воюють на боці російських окупантів проти України та мають паспорт рф, можуть позбавляти громадянства Молдови. Місцева влада також розглядає можливість посилення покарання для тих, хто має лише громадянство Молдови та переходить на бік агресора.

Про це заявила президентка Молдови Мая Санду, пише “Громадське”.

Вона не виключає можливості залучення своїх громадян, які мають подвійне громадянство, до бойових дій в Україні. Зокрема, це стосується Придністровського регіону.

Водночас Санду зазначила, що у Молдові обурені залученням громадян із цієї зони до мобілізації, яку оголосили в рф. Поки що інформація про мобілізацію молдован із лівого берега Дністра не надходила, але Кишинів уважно стежить за ситуацією в Придністров’ї.

“Існує ризик мобілізації громадян Молдови зі східних районів країни. Щоб запобігати таким діям, ми розглядаємо можливість анулювання громадянства Молдови тим, хто має зокрема громадянство рф і воює за агресора”, — сказала Мая Санду.

Нагадаємо, у багажі громадянки України, яка реєструвалася на рейс “Кишинів-Анталія”, молдавські прикордонники знайшли заряджений пневматичний пістолет.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності