• Головна
  • Новини
  • З українських полонених формують "козачий батальйон" та змушують їх голосувати на псевдореферендумі

З українських полонених формують "козачий батальйон" та змушують їх голосувати на псевдореферендумі

З українських полонених формують "козачий батальйон" та змушують їх голосувати на псевдореферендумі

"Голосування" — чергова маніпуляція кремля, що, начебто, "серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до рф"

Українських військовополонених, яких утримують у колонії в тимчасово окупованій Оленівці, записують у "козачий батальйон" імені Б. Хмельницького". Також їх змушують "голосувати" на “референдумі“.

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Пропагандистські ЗМІ заявляють про нібито 11 чоловіків і 23 жінок-військових ЗСУ, які звернулися до окупантів з проханням отримати паспорти т. зв. "ДНР". Крім того, 57 військовополонених, які мають прописку в Донецькій області, примусили проголосувати на псевдореферендумі.

"Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено помітку про прописку в т. зв. "ДНР", що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі", — зазначають в ЦПД.

У Центрі наголошують, що "голосування" — чергова маніпуляція, спрямована на просування на тимчасово окупованих територіях наративу кремля, що, начебто, "серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до рф".

Нагадаємо, низка країн фактично стали співучасниками фейкових референдумів, які росія проводить на окупованих територіях України. Це, зокрема, Білорусь, Сирія, Єгипет, Бразилія, Венесуела, Уругвай, Того та Південно-Африканська Республіка. Їх представники взялися виконувати роль іноземних “спостерігачів”.

Додамо, псевдореферендуми на тимчасово окупованих росіянами українських територіях проводять лише для створення потрібної картинки на телебаченні. Насправді ж результати “референдумів” загарбники підготували ще на початку вересня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності