• Головна
  • Новини
  • У розвідці розповіли про умови проживання командирів “Азову” в Туреччині

У розвідці розповіли про умови проживання командирів “Азову” в Туреччині

У розвідці розповіли про умови проживання командирів “Азову” в Туреччині

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган особисто гарантував Володимиру Зеленському захист і безпеку українських командирів

Українські військові командири, яких вчора, 21 вересня, звільнили з російського полону, будуть проживати у Туреччині у приватному будинку "деякий проміжок часу".

Про це на брифінгу за результатами обміну розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Він сказав, що командири не знали, що їдуть на обмін. Окупанти тримали їх в одиночних камерах. Крім того, захисники з "Азову" піддавались тортурам. Тому вони вважали, що окупанти везуть їх на свої "судилища", якими їх постійно залякували.

За словами Буданова, захисники житимуть у приватному будинку у хороших умовах. Наразі українські командири будуть в Туреччині "певний проміжок часу". Згодом вони з’являться у публічному просторі і самі повідомлять про свої умови проживання.

Раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган особисто гарантував Володимиру Зеленському захист і безпеку українських командирів.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону повернулись троє захисників Маріуполя з полку “Азов”, зокрема заступник командира Святослав Паламар “Калина”. Усі троє родом зі Стрийщини.

Додамо, з російського полону додому також повертаються начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло “Мішаня” Вершинін, парамедикиня Катерина Поліщук з позивним “Пташка”, старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов та вагітна медикиня Мар’яна Мамонова.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності