• Головна
  • Новини
  • Стало відомо, хто від України буде присутній на похороні королеви Єлизавети ІІ

Стало відомо, хто від України буде присутній на похороні королеви Єлизавети ІІ

Стало відомо, хто від України буде присутній на похороні королеви Єлизавети ІІ

Олена Зеленська буде однією з 500 запрошених гостей

Олена Зеленська, дружина президента України Володимира Зеленського, приєднається до світових лідерів на похороні королеви Великої Британії Єлизавети II.

Про це пише британський таблоїд The Sun із посиланням на джерела.

Перша леді Олена Зеленська буде серед 500 глав держав і високих гостей, запрошених на поминальну службу та VIP-прийом, організований королем Чарльзом.

"Присутність Олени Зеленської є ще одним свідченням глобальної підтримки України в той час, як Росія перебуває в ізоляції. Британія є одним із найвірніших союзників України. Її присутність на похороні є ознакою цієї дружби та взаємної поваги", — сказав співрозмовник видання.

Джерело додало, що Зеленська повернеться в Україну, щойно завершиться церемонія, в понеділок.

Світові лідери збираються прибути до Лондона цими вихідними і, як очікується, вшанують королеву Єлизавету, відвідавши Вестмінстер-Хол, де перебуває труна з її тілом.

Зазначимо, що деякі провідні британські ЗМІ, зокрема телеканал Sky News, також повідомили про приїзд Олена Зеленської з посиланням на The Sun.

Раніше повідомляли, що на похороні 19 вересня будуть присутні президент США Джо Байден та президент Франції Еммануель Макрон. Водночас представників росії та Білорусі не запросили на похорон.

Тим часом тисячі британців продовжують шикуватися у чергу, щоб підійти попрощатися з королевою у Вестмінстерській залі.

Нагадаємо, королева Великої Британії Єлизавета ІІ померла 8 вересня. Їй було 96 років, з яких 70 вона правила Сполученим Королівством. 10 вересня Рада приєднання офіційно оголосила принца Чарльза новим королем Великої Британії. У центрі Львова перед Ратушею вивісили прапор Великої Британії на знак солідарності з народом королівства.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності