• Головна
  • Новини
  • В Ізраїлі розповіли, які міста для проживання обрали українці, котрі втікали від війни

В Ізраїлі розповіли, які міста для проживання обрали українці, котрі втікали від війни

В Ізраїлі розповіли, які міста для проживання обрали українці, котрі втікали від війни

З лютого до країни прибуло 35 000 українських біженців

З початку війни 35 000 українських біженців, які не підпадають під закон про повернення, прибули до Ізраїлю.

Про це повідомляє Jewishnews, опираючись на дані, опубліковані центром "Тимчасового порядку" ("Цав а-шаа"), створеним Міністерством соціального забезпечення та соціального захисту для допомоги українським біженцям.

13 700 українців усе ще залишаються в країні.

"Ізраїль продовжуватиме допомагати громадянам України, які приїжджають до нас, доки не закінчиться війна", — йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що більшість біженців обрали міста, де живуть найбільші російсько- та україномовні громади. Це, насамперед, Бат-Ям (624 особи), Хайфа (555 осіб), Ашкелон (510 осіб), Нетанія (494 людини), Петах-Тіква (471), Ашдод (449), Рішон ле-Ціон (383) та Беер-Шева (309).

Нагадаємо, у ЄС змінили правила щодо українських посвідчень водія для біженців. Німеччина змінює умови перебування біженців з України. В Іспанії уряд схвалив рішення про виділення 52,8 мільйона євро автономним спільнотам для виплати прямої фінансової допомоги українським біженцям. Українські біженці отримуватимуть у Польщі посвідки для перетину кордону з ЄС. А Фінляндія відкриває більше пунктів прийому для українців.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності