• Головна
  • Новини
  • У Франції пройде форум з питань відновлення України — Зеленський

У Франції пройде форум з питань відновлення України — Зеленський

У Франції пройде форум з питань відновлення України — Зеленський

Після завершення розв’язаної росією війни важливо відбудувати Україну

У Франції запланували проведення форуму з питань відновлення України. Захід відбудеться у жовтні в Парижі.

Про це під час виступу на щорічних зборах французьких підприємців під егідою бізнес-об’єднання MEDEF повідомив президент України Володимир Зеленський, пише "Укрінформ".

"На рівні наших урядів ми готуємо проведення в Парижі восени такої ініціативи, як форум з питань відновлення України. Я запрошую ваші компанії до участі в цій ініціативі", — сказав глава держави.

Він підкреслив, що після завершення розв’язаної росією війни важливо відбудувати Україну.

"Мир для України, гарантії безпеки, відновлення всього, що зруйнували російські окупанти, стане наочним доказом того, що європейська ідея сильніша, ніж будь-які диктатури, а цінності свободи, рівності, взаємодопомоги долають будь-який терор", — наголосив Зеленський.

Президент запросив в Україну компанії, які можуть допомогти у модернізації комунальної інфраструктури, енергокомпанії, автомобільні та продуктові компанії. Водночас Зеленський сказав, що є компанії, які вже відгукнулися й беруть участь у відбудові України, так само, як і низка регіонів та міст Франції.

Нагадаємо, уряд представив план відновлення України на міжнародній конференції у Швейцарії. Він оцінюється у 750 млрд доларів, а основним джерелом відновлення України повинні стати конфісковані активи росії та російських олігархів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності