• Головна
  • Новини
  • Піротехніки ДСНС розмінували понад 50 тисяч га: на розмінування всіх територій потрібно щонайменше 10 років

Піротехніки ДСНС розмінували понад 50 тисяч га: на розмінування всіх територій потрібно щонайменше 10 років

Піротехніки ДСНС розмінували понад 50 тисяч га: на розмінування всіх територій потрібно щонайменше 10 років

Наймасштабніші роботи з розмінування проводилися у Київській, Чернігівський і Сумській областях

В Україні піротехнічні підрозділи ДСНС розмінували більше 50 000 гектарів. За попередніми розрахунками, розмінування всіх територій може зайняти від семи до десяти років.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив заступник начальника відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута, пише "Укрінформ".

"З початку деокупації піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено розмінування території більше 50 000 гектарів. Наймасштабніші роботи проводилися у Київській, Чернігівський і Сумській областях. Рекомендуємо, особливо сільськогосподарським виробникам, перед проведенням жнивної компанії здійснювати заходи щодо розмінування територій", — повідомив Шкарбута.

Він наголосив, що це можна зробити за рахунок подання заявки до місцевих територіальних органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, за телефоном "101" або подати заявку в електронному форматі на відповідний чат-бот ДСНС.

Анатолій Шкарбута зазначив, що питання часу розмінування всієї території є досить невизначеним, адже досі часто трапляються розмінування вибухонебезпечних предметів ще часів Другої світової війни.

"Точних прогнозів з цього питання зробити неможливо. За попередніми розрахунками, це може зайняти від 7 до 10 років як мінімум", — підсумував посадовець.

Нагадаємо, Швеція передасть Україні протитанкову зброю та обладнання для розмінування на 500 мільйонів шведських крон (49 мільйонів доларів).

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності