• Головна
  • Новини
  • Президент розглянув петицію про заборону роздачі повісток: рішення

Президент розглянув петицію про заборону роздачі повісток: рішення

Президент розглянув петицію про заборону роздачі повісток: рішення

Президент України Володимир Зеленський попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля опрацювати питання видачі повісток на блок-постах, автозаправних станціях та на вулиці.

Про це повідомив глава держави у відповіді на електронну петицію, розміщену на вебсайтi Офісу Президента 29 червня 2022 року громадянином І.В. Нерозею.

"Дякую всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади i суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідну позицію щодо проблем, якi турбують ycix українців, зокрема щодо питань, пов'язаних iз проведенням мобілізації як однієї з важливих складових забезпечення оборони держави", — зазначив Зеленський.

Також Зеленський нагадав, що через повномасштабний напад росії на територію України та з метою забезпечення оборони держави указом президента вiд 24 лютого 2022 року оголошено загальну мобілізацію.

"Ураховуючи викладене, я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок i військову службу", — сказав президент.

Зазначимо, автор петиції просить президента заборонити видачу повісток поза військкоматами, мобілізувати насамперед охочих, а також оприлюднити та оновлювати інформацію про хвилі мобілізації.

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що український врожай цього року може бути вдвічі меншим.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності