• Головна
  • Новини
  • Колишню Генпрокурорку можуть призначити послом у Швейцарії

Колишню Генпрокурорку можуть призначити послом у Швейцарії

Колишню Генпрокурорку можуть призначити послом у Швейцарії

Раніше на дипломатичне майбутнє Ірини Венедіктової натякали у фракції "Слуга Народу"

Ірину Венедіктову, яка понад 2 роки очолювала Генеральну прокуратуру, можуть призначити очільницею української амбасади у Швейцарії. Сьогодні із займаної посади її офіційно звільнив президент Володимир Зеленський.

Про ймовірність нового призначення колишнього Генерального прокурора повідомило видання Lb.ua з посиланням на власні джерела у політраді партії "Слуга Народу".

Як зауважують у виданні, зовнішня політика перебуває в зоні відповідальності Президента України, і саме глава держави призначає та звільняє очільників українських посольств.

"Але треба дочекатися указу", — наголошують співрозмовники видання.

[caption id="attachment_41629" align="aligncenter" width="720"] Ірина Венедіктова
Фото: пресслужба ГПУ[/caption]

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив Генерального прокурора України Ірину Венедіктову та усунув з посади голову СБУ Івана Баканова. Наступного дня в Офісі Президента заявили, що обох посадовців тимчасово відсторонили, аби вони не могли впливати на розслідування стосовно своєї діяльності.

Вже сьогодні, 19 липня, президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення Ірини Венедіктової. Парламент підтримав таке рішення більшістю у 264 голоси. Увечері указ про звільнення посадовиці опублікували на офіційному сайті Президента України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності