• Головна
  • Новини
  • Дизельні генератори та насосні станції: уряд виділив 1,4 мільярда на закупівлю резервного обладнання

Дизельні генератори та насосні станції: уряд виділив 1,4 мільярда на закупівлю резервного обладнання

Дизельні генератори та насосні станції: уряд виділив 1,4 мільярда на закупівлю резервного обладнання

Загалом уряд вже розподілив по регіонах 2,3 млрд грн, аби терміново відновити критичну інфраструктуру

Кабмін погодив виділення 1,4 млрд гривень, щоб закупити запас резервного обладнання та матеріалів, які в разі руйнування інфраструктури допоможуть забезпечити людей теплом і водою.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як зазначається, йдеться про закупівлю пересувних котелень, дизельних генераторів, систем очищення води, насосних станцій і про багато інших речей, які будуть потрібні на екстрений випадок.

“Кабінет Міністрів погодив виділення 1,4 млрд грн на придбання запасу резервного обладнання та матеріалів, які в разі руйнування інфраструктури допоможуть забезпечити людей теплом і водою”, - ідеться в повідомленні.

Окрім цього, повідомляється, що на виїзному засіданні в Чернігівській області уряд створив Оперативний штаб із забезпечення країни будівельними матеріалами.

"Штаб працюватиме по всій країні, а до його роботи будуть залучені представники всіх областей, будівельники, промисловість, урядовці. Наша мета — максимально швидка та ефективна відбудова пошкоджених об’єктів усієї інфраструктури, зокрема житла для українців", — наголосив Прем’єр-міністр.

Загалом уряд вже розподілив по регіонах 2,3 млрд грн, аби терміново відновити критичну інфраструктуру.

За словами Прем’єр-міністра, зараз у 5 областях підготовлено технічну й проєктну документацію для відбудови 1700 об’єктів, серед яких котельні, школи, дитячі садочки, лікарні, житлові й адміністративні будівлі та багато інших інфраструктурних об’єктів.

Нагадаємо, російські загарбники знищили, окупували або пошкодили 90% вітрових електростанцій України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності