• Головна
  • Новини
  • Україна вперше отримала препарат Spinraza для лікування дітей зі СМА

Україна вперше отримала препарат Spinraza для лікування дітей зі СМА

Україна вперше отримала препарат Spinraza для лікування дітей зі СМА

Препарат називають "найдорожчою ін’єкцією" у світі

Міністерство охорони здоров’я України вперше отримало препарат Spinraza — рідкісні ліки для дітей зі спінальною м’язовою атрофією (СМА). Препарат називають "найдорожчою ін’єкцією" у світі, оскільки один його флакон коштує понад 100 000 доларів.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Понад 150 флаконів ліків "Spinraza" отримали 13 лікарень. Як розповіла заступниця міністра охорони здоров‘я Марія Карчевич, українські лікарні вперше безоплатно отримують ці ліки для дітей з рідкісною хворобою.

"Сьогодні, без перебільшення, важливий день в історії української медицини. Ми не просто отримали дороговартісні ліки, яких ніколи раніше не було в Україні. Ми отримали найцінніше — можливість зберегти життя дітей, які страждають на рідкісні орфанні захворювання. Ми дякуємо донорам, які подарували для наших дітей цей шанс на життя", — сказала заступниця міністра.

Додамо, за інформацією МОЗ, зараз в Україні понад 200 дітей мають підтверджений діагноз СМА.

Довідка. Спінальна м’язова атрофія (СМА) — це рідкісне генетичне захворювання, що призводить до поступової м’язової атрофії та слабкості. СМА є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей. За статистикою, ця хвороба вражає одного-двох немовлят з 10 тисяч новонароджених.

Донедавна вважалося, що СМА — невиліковна. Але за останні 5 років у світі з’явилися три препарати, які можуть зупинити хворобу. Йдеться про "Zolgensma", "Evrysdi" і "Spinraza". Перші ліки вводяться до 2-річного віку і зупиняють хворобу назавжди, два інші препарати потрібно застосовувати протягом усього життя.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності