• Головна
  • Новини
  • У Львові обрали запобіжний захід підозрюваним у розкраданні гуманітарки

У Львові обрали запобіжний захід підозрюваним у розкраданні гуманітарки

У Львові обрали запобіжний захід підозрюваним у розкраданні гуманітарки

За даними СБУ, ділки реалізовували військову амуніцію на мільйони гривень

Галицький районний суд міста Львова ухвалив обрати для Романа Матиса та Євгена Шпитка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 мільйони гривень кожному. Про це повідомили Lviv.Media у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Судове засідання стосовно обрання запобіжного заходу підозрюваним у справі стосовно масштабної афери з перепродажем гуманітарної допомоги відбулось 7 травня. У вчиненні цього злочину підозрюють львівського підприємця та політика Романа Матиса та журналіста Євгена Шпитка, яких затримала "на гарячому" СБУ.

На момент публікації невідомо, чи мають підозрювані наміри та можливість внеси відповідну суму задля звільнення з під варти. У відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури редакцію Lviv.Media повідомили, що деталі стосовно кримінального провадження за фактом розкрадання гуманітарної допомоги будуть відомі згодом.

Нагадаємо, 5 травня, офіцери Служби Безпеки України затримали у Львові відомого місцевого підприємця Романа Матиса, який був радником колишнього голови Львівської ОДА (2014-2019 рр.) та чинного народного депутата від "ЄС" Олега Синютки, а у 2016-2021 роках очолював управління інвестиційної політики Львівської ОДА. Разом з головним редактором видання Mind.UA Євгеном Шпитком його підозрюють в організації афери з перепродажем гуманітарної допомоги з метою власного збагачення.

Інформацію, яку редакція отримала з власних джерел, надалі підтвердило Головне управління СБУ у Львівській області та Львівська обласна прокуратура. Детальніше про інцидент читайте за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності