• Головна
  • Новини
  • США розслідуватимуть хакерські атаки на українські сайти

США розслідуватимуть хакерські атаки на українські сайти

США розслідуватимуть хакерські атаки на українські сайти

Це одна із найпотужніших кібератак

Влада Сполучених Штатів Америки допомагатиме у розслідування хакерських атак на українські сайти, що відбулись 15 лютого.

Одну з найпотужніших кібератак здійснили на сайти Збройних Сил, Міноборони, Дії, ПриватБанку та Ощадбанку. За повідомленням Міноборони, DoS-атака на сайт триває досі. Її спрямовано на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.​

"Зловмисники напевно знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалось", - розповідають у Міноборони.

Тим часом партнери із США надали технічні консультації та сервіси додаткового захисту. Сайт міністерства буде недоступний деякий час, але після оновлення DNS-серверів сайт запрацює.

Також у міністерстві попередили, що атаки триватимуть й надалі, що призводитиме до тимчасового порушення його роботи, принаймні, допоки сайт не буде професійно оновлено.​ На думку спеціалістів Центру інформаційної безпеки, ймовірно, хакерські атаки здійснені з Росії.

"Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують", - повідомляють у Центрі.

Додамо, у Нацполіції вже відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, також українські сайти зазнали хакерську атаку у ніч на 14 січня. Зловмисники здійснили кібератаку на сайти Кабміну, Міністерства закордонних справ, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики. На головних сторінках сайтів хакери розмістили повідомлення провокаційного характеру

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності