Федоров розповів, як Дія відбивала атаку хакерів

Федоров розповів, як Дія відбивала атаку хакерів

"Напали" на сайти двох банків, двох сайтів та Дію

Сьогодні Україна зазнала однієї із найпотужніших кібератак. Спершу хакери "напали" на банки та сайти Міністертва оборони та Збройних сил.

А вже о 20:00 атакувати почали портал Дія. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров каже, що такий розвиток подій був очікуваним.

"Початковий вектор — Росія та Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку в секунду. Наші фахівці швидко «обрізали» цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була «відбита». Для користувачів Дії атака залишилася непомітною", - розповів міністр.

Тим часом у Нацполіції розповіли, що за цим фактом вже відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

"Станом на 19:30 роботу банківських вебресурсів відновлено. Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки", - кажуть правоохоронці.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня українські урядові сайти зазнали потужної хакерської атаки. Тоді частину державних сайтів відключили спеціальні, аби перестрахуватись.

Атакували, зокрема, сайти Кабміну, Міністерства закордонних справ, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики. На головних сторінках сайтів хакери розмістили повідомлення провокаційного характеру: Більше про це можна прочитати тут.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності