• Головна
  • Новини
  • Держдума просить Путіна визнати "Л/ДНР", українські депутати проти

Держдума просить Путіна визнати "Л/ДНР", українські депутати проти

Держдума просить Путіна визнати "Л/ДНР", українські депутати проти

За звернення проголосував 351 депутат

Сьогодні держдума Росії ухвалила звернення про визнання  самопроголошених "Д/ЛНР". Тепер російські депутати мають направити звернення до Путіна негайно.

Проєкт звернення до президента Росії щодо необхідності визнання терористичних "ЛНР" та "ДНР" внесли депутати комуністичної фракції ще 19 січня. А сьогодні його підтримав 351 депутат.

Документ передбачає якнайшвидше проведення переговорів з ватажками бойовиків "для створення правової основи міждержавних відносин та регулювання всіх аспектів співпраці та взаємодопомоги".

Сьогодні ж у держдумі підтримали і інший проєкт щодо визнання "ЛНР" та "ДНР", який вчора внесли депутати від путінської партії "Єдина Росія". Він пропонує спочатку скерувати питання самопроголошених республік до МЗС та інших відомств, а не одразу до Путіна. Його підтримали 310 депутатів.

Тим часом Верховна Рада України уже звернулась до міжнародних організацій, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених республік.

В Міністерстві закордонних справ України заявили, що визнання Росією так званих "Л/ДНР" означатиме її свідомий вихід із Мінських домовленостей.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності