ЛеоКарт: як справи з львівським е-квитком

ЛеоКарт: як справи з львівським е-квитком

Поки чітких термінів у ЛМР не називають

У Львові триває перший етап впровадження електронного квитка для громадського транспорту "ЛеоКарт". Наразі подають документи та отримують картки лише пільгові категорії населення.

Як Львів готується до переходу до наступного етапу впровадження е-квитка, Lviv.Media розповів Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

Зараз щодня отримують транспортні картки до 2 тисяч пільговиків, хоча до гострої фази пандемії видавали до 4 тисяч карток на день. Загалом уже видали більше 38 тисяч. Подали документи 106 — 110 тисяч львів'ян.

"Через пандемію зараз ми видаємо їх таким чином, щоб не створювати зайві скупчення людей. Хоча можемо видавати більше карток щодня. Здоров'я людей — в пріоритеті", — каже директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

"Леокарт" для школярів

Паралельно з видачею карток пільговикам зараз профільний департамент ЛМР працює з навчальними закладами. У школах централізовано відбувається збір документів, які потім передадуть "Львівавтодору". До 23 лютого склали графік прийому документів для школярів. Коли видаватимуть картки — залежатиме від кількості учнів, що подали документи.

"Леокарт" для студентів

Видача карток студентам львівських університетів планується вже на наступному етапі.

"З датами наразі складно. По-перше, нас підводить пандемія, яка відтерміновує наші плани. По-друге, наші чеські підрядники, які сьогодні активно працюють в транспорті і усувають технічні недоліки, їхнє посольство відкликає їх з України [через геополітичну ситуації навколо України — прим.]", — пояснює Олег Забарило.

Послуга "Прийшов-здав-отримав"

"Послуга "Прийшов-здав-отримав" працює, але зараз ми акцентуємо увагу на видачі транспортних карток людям, які звернулися раніше", — Олег Забарило.

Картки із звичайним тарифом

Звичайні картки без пільг можна буде просто придбати та поповнювати у багатьох точках. Для них вже не потрібно буде здавати документи, що засвідчують особу.

Перші квитки за звичайним тарифом планують запускати у продаж з березня.

Мобільний додаток

Мобільний додаток уже розроблений компанією Softserv. Наразі його доопрацьовують та усувають останні недоліки.

Валідатори

Через чеського підрядника затягується і робота з валідаторами. Тому зараз не весь громадський транспорт обладнаний робочими валідаторами. За словами Олега Забарила,  зараз більше 90% валідаторів в усіх транспортних засобах є вже в робочому стані, а маршрути на валідаторах відповідають дійсності.

Дати

"Повноцінно система мала би запрацювати в середині року. Але є багато чинників, які пришвидшують чи сповільнюють процес. Прогнозувати чи озвучувати конкретні дати наразі я не можу", — каже Олег Забарило.

Тепер розраховують перейти на безготівкову оплату для пільговиків до кінця першого кварталу.

Нагадаємо, пільговики зможуть отримати “ЛеоКарт” у своїх ОСББ. Заповнити форму реєстрації ОСББ можна буде з 25 лютого на сайті "ЛеоКарт".

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності