Важливі новини тижня, що минає

Важливі новини тижня, що минає

Коротко про головні новини тижня

Макрон зустрівся із Зеленським в Києві: про що говорили президенти

Сьогодні президент Франції Еммануель Макрон з офіційним візитом прибув до Києва, де зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським. Це перший візит президента Франції до України за 24 роки.

Президенти Франції та України розмовляли тет-а-тет більше години, після чого провели спільну пресконференцію.

Одним із ключових питань переговорів з Макроном було питання безпеки, заявив Зеленський. Він подякував французькому лідеру за підтримку, а у твітері назвав Макрона “надійним другом і партнером”.

Також Президент України повідомив, що Франція виділила 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.

Ситуація на фронті: окупанти з порушенням розмістили військову техніку

Росія продовжує нагнітати ситуацію на східному кордоні України. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 8 гаубиць та 3 реактивні системи залпового вогню, що розміщені на лінії відведення.

Ворог розмістив із порушенням військову техніку на територіях Донецької та Луганської областей. Йдеться про розміщення на полігоні поблизу села Тернове, що у 57 км на схід від Донецька, й поблизу села Мануйлівка, яке розташоване у 65 км на схід від Донецька.

Водночас, як повідомляють західні медіа, Президент Сполучених Штатів Америки вважає, що Росія може напасти на Україну вже найближчими днями. Британська газета The Guardian пише, що Джо Байден сказав про це лідерам НАТО та Євросоюзу після наради в Білому домі

Держава у смартфоні: у Мінцифри анонсували послуги, які з’являться у Дії

З нагоди 2-річчя Дії у Мінцифри презентували нові послуги, які скоро з’являться у застосунку та на порталі.

Більше про те, якими новими послугами можна скористатися, розповідаємо за посиланням.

Також на саміті анонсували послуги, над якими працюватимуть цьогоріч — заява на перереєстрацію автівки, заміна посвідчення водія із доставкою додому та подача заяви до поліції також через Дію.

Які вулиці ремонтуватимуть у Львові у 2022 році

У Львові тривають ремонти вулиць. Розповідаємо, що відремонтують цього року.

Перш за все завершуватимуть ремонти вулиць, які розпочали минулого року. Працюватимуть над вулицею Шевченка, вулицею Пилипа Орлика. Також мають закінчити ремонт вулиці Богдана Хмельницького, Пекарської, Хуторівка. Крім того, вулиця Замарстинівська потребує санації колектора.

Хто представить Україну на Євробаченні 2022

Учора у фіналі Нацвідбору на Євробачення 2022 визначилася переможниця, що представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі. Нею стала співачка Alina Pash. Її виступ з піснею “Тіні забутих предків набрав найбільшу кількість балів серед журі. Серед глядацьких вподобань Alina Pash поступилася лише гурту “Kalush Orchestra”.

Торік Alina Pash потрапила у скандал через співпрацю з російськими виконавцями. Вона разом з Леонідом Агутіним, репером Оксіміроном, Іллею Лагутенком та іншими взяла участь у записі триб’ют-альбому “до річниці з дня народження російського поета Осипа Мандельштама. У 2015 році вона відвідала тимчасово окупований Росією Крим, але на Суспільному не побачили у цьому порушення вимог нацвідбору на “Євробачення-2022”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності