• Головна
  • Новини
  • Світові страхові компанії відмовляються страхувати літаки, що літають над Україною

Світові страхові компанії відмовляються страхувати літаки, що літають над Україною

Світові страхові компанії відмовляються страхувати літаки, що літають над Україною

Компанія SkyUp тимчасово припинила продаж квитків

Українська авіакомпанія SkyUp заявила, що лізингодавці їхніх літаків попросили повернути з території України усі їхні повітряні судна.

Лоукостер повідомив на своїй сторінці, що українські авіакомпанії отримали попередження від найбільших страхових компаній світу.

"Протягом 48 годин вони припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України. Таке рішення пов’язане з підвищеними ризиками початку бойових дій", - йдеться у повідомленні компанії.

Через це власники літаків просять вивезти транспорт з території України.

"Ситуація обговорюється на державному рівні — щоб авіакомпанії мали можливості продовжувати польоти в Україну, Міністерство Інфраструктури України проводить термінову зустріч, де планується розробка рішень", - кажуть у SkyUp.

Компанія тимчасово припинила продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року.

Тим часом Міністерство інфраструктури каже, що небо над Україною залишається відкритим. Більшість авіакомпаній продовжують польоти у звичному режимі.

"Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього уряд, Офіс президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення. У разі потреби, держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону" – сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Згодом в Офісі Президента повідомили, що зараз напрацьовують рішення, аби розблокувати небо, домовитися зі страховиками та вирішити проблему польотів в українському авіапросторі.

"Щоб рейси в Україну та з України продовжували здійснюватися, впродовж дня Міністерство інфраструктури підготувало необхідні проєкти урядових рішень, які допоможуть авіакомпаніям у відносинах зі страховиками. О 20.00 годині відбудеться засідання Кабінету міністрів, очікуємо на їх ухвалення", - сказав керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, літак українського лоукостера SkyUp не зміг учора приземлитися у Києві. Борт прямував із португальського острова Мадейра. Проте заходити в український авіапростір компанії заборонив лізингодавець. Більше про це читайте тут.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності