Netflix придбав права на фільм Олега Сенцова "Носоріг"

Netflix придбав права на фільм Олега Сенцова "Носоріг"

Стримінговий сервіс Netflix показуватиме на своїй платформі фільм Олега Сенцова "Носоріг". Про це український режисер розповів на своїй сторінці у Facebook.

З’явиться фільм на платформі вже весною цього року. Світова прем’єра фільму відбулась у вересні минулого року на Венеційському кінофестивалі. В Український прокат фільм вийде 17 лютого.

Кінострічка заснована на реальних подіях 90-х років в Україні. У фільмі режисер розповідає про головного героя на прізвисько Носоріг, який потрапляє у кримінальний світ, але обставини життя складаються не так, як він хотів.

Проєкт фільму "Носоріг" у 2012 році Держкіно профінансувало 50% від вартості знімання фільму, а саме 3,9 млн гривень. Також у цей рік проєкт отримав 25 тис. гривень, як переможець на Одеському кінофестивалі, а у 2013 році виграв грант німецького кінофонду на суму 3,2 млн гривень. Однак через незаконне ув’язнення режисера знімати фільм почали лише у 2019 році. Загалом на створення кінострічки витратили близько 50 млн гривень. Знімали фільм в Кривому Розі, Львові та Києві.

Нагадаємо, допрем’єрний показ кримінальної драми “Носоріг” відбудеться 10 лютого у Львові у кінотеатрі “Планета кіно” (ТРЦ Форум). Представлятиме фільм режисер Олег Сенцов та продюсер Денис Іванов.

Окрім того, у кінотеатрі Multiplex в ТРЦ Victoria Gardens відбудеться спеціальний показ фільму для ветеранів АТО. Відбудеться показ 22 лютого о 10:30, вхід буде безкоштовним, але за попередньо реєстрацією.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності