• Головна
  • Новини
  • Українці дебютували на зимовій Олімпіаді в Пекіні: поки без медалей

Українці дебютували на зимовій Олімпіаді в Пекіні: поки без медалей

Українці дебютували на зимовій Олімпіаді в Пекіні: поки без медалей

Львів'янка у санному спорті не змогла фінішувати

Сьогодні в Пекіні розпочалися ХХІV зимові Олімпійські ігри. Ще вранці пройшли перші змагання, в яких взяли участь і українці.

Найбільше глядацької уваги було прикуто до естафети в біатлоні. За українську команду бігли Валентина Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний. Українська команда фінішувала 13-ою з 20. До слова, для досвідченої Валентини Семеренко це вже п'ята зимова Олімпіада. Більше провела лише румунка Єва Тофалві, яка взяла участь у шести зимових Олімпіадах.

17-літній Антон Корчук та 21-річний Євген Марусяк позмагалися у пробному раунді стрибків з трампліна та посіли 46-е та 47-е місце відповідно. Однак кваліфікувався у наступний раунд лише Євген Марусяк, потрапивши в топ-50 в основному раунді. Він продовжить боротьбу завтра.

Четверо українок, Анцібор, Олех, Кріль та Рубльова, безуспішно взяли участь у змаганнях з скіатлону (комбінований біг на лижах різним стилем). 56-е, 60-е, 62-е місце відповідно, а наймолодша Рубльова не змогла завершити гонку (через відставання більше, ніж на коло).

У змаганнях з санного спорту позмагалися Юліанна Туницька та львів'янка Олена Стецьків. Юліанна потрапила в топ-10, а от Олена, на жаль, єдина в групі не змогла фінішувати.

Нагадаємо, на зимових олімпійських Іграх у Пекіні позмагаються 4 представників Львівщини. Усі — у санному спорті.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності