• Головна
  • Новини
  • Стрілянина у Дніпрі: підозрюваний у вбивстві 5-х людей визнав провину

Стрілянина у Дніпрі: підозрюваний у вбивстві 5-х людей визнав провину

Стрілянина у Дніпрі: підозрюваний у вбивстві 5-х людей визнав провину

Стрілок попросив суд не засилати його на гауптвахту

Артемій Рябчук, який 27 січня розстріляв п'ятьох осіб на заводі "Південмаш", визнав свою провину у суді. Рябчук зазначив, що йому важко згадувати ту ніч, і додав, що під час допиту розповів, як все було.

"Мені щиро жаль тих людей, яким я причинив біль своїм вчинком. Я винен і повністю усвідомлюю свою провину",  — сказав стрілок на засіданні суду.

Хлопець попросив суд не відправляти його на гауптвахту, а до слідчого ізолятора. Сторона обвинувачення в клопотанні просять суд обрати Рябчуку тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Крім того, прокурори просять тримати підозрюваного під арештом на гауптвахті за місцем несення військової служби.

Також стало відомо у якому стані зараз перебувають потерпілі, які вижили у стрілянині. П'ятеро поранених перебувають у лікарні у важкому стані, але з позитивною динамікою.

Жанна Шарова отримала три поранення, наразі її стан тяжкий, з позитивною динамікою. Учора дівчина прийшла до тями, але поки що підключена до апарату ШВЛ. Ігор Семенченко отримав поранення в живіт. Лікарі змогли оперативно видалити кулю, наразі стан важкий, з позитивною динамікою.

"Владислав Гулида, Денис Намесник і Євген Мачула перебувають у свідомості, їхній стан важкий із позитивною динамікою", — зазначили на Facebook-сторінці МВС України.

Нагадаємо, 27 січня у Дніпрі на території заводу "Південмаш" ("Южмаш") нацгвардієць, солдат строкової служби Артемій Рябчук з автомата Калашникова розстрілявяв караул військовослужбовців Національної гвардії. Загинуло 5 людей: 4 чоловіків та одна літня жінка, котра працювала вахтеркою. Ще 5 людей зараз перебувають у лікарні за їхнє життя борються медики.

Хлопець втік з місця злочину, однак його швидко затримали. У зв'язку з трагедією командувач Національної гвардії Микола Балан подав у відставку.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності