• Головна
  • Новини
  • Проти керівництва Нацгвардії зареєстрували кримінальне провадження: нові деталі інциденту у Дніпрі

Проти керівництва Нацгвардії зареєстрували кримінальне провадження: нові деталі інциденту у Дніпрі

Проти керівництва Нацгвардії зареєстрували кримінальне провадження: нові деталі інциденту у Дніпрі

Артем Рябчук здався правоохоронцям сам

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі. Там солдат-строковик розстріляв людей: 5 загинуло, за життя ще 5 людей наразі борються медики.

"ДБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й проведе ретельне розслідування умов через які він став можливим. Потрібно виявити всі деталі, які могли призвести до трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому", - заявив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Він наголосив, що службові особи Головного управління Національної гвардії України недбало ставилися до військової служби під час організації заходів охорони важливих державних об’єктів.

За недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, передбачене позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Додамо, Артем Рябчук, що влаштував стрілянину у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу ”Південмаш”, здався сам правоохоронним органам. Солдат, перебуваючи у селі, попросив випадкову жінку викликати поліцію та повідомити про його місцезнаходження. На відео поліції він детально розповів про свої дії.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Денис Монастриський заявив,  що після вивчення умов та обставин, що призвели до трагедії будуть зроблені “кадрові висновки”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності