• Головна
  • Новини
  • Відтепер поліція може перевіряти covid-документи у громадських місцях

Відтепер поліція може перевіряти covid-документи у громадських місцях

Відтепер поліція може перевіряти covid-документи у громадських місцях

Правоохоронці можуть вибірково перевіряти громадян

Відтепер в Україні для того, щоб контролювати дотримання карантинних обмежень, вибірково перевірятимуть громадян. Попросити показати документи можуть у парках, закладах громадського харчування, розважальних закладах, громадському транспорті.

Які документи перевірятимуть

Для перевірки можуть попросити:

  • документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус. Тобто це може бути паспорт громадянина України, закордонний паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення біженця, посвідка на тимчасове чи постійне проживання.
  • довідки про звернення за захистом в Україні, виданих відповідно до Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”.
  • документи, що підтверджують вакцинацію від Covid-19, негативний результат тестування або одужання від коронавірусу.

Хто може попросити надати документи

Вибіркову перевірку мають право проводити працівники Національної поліції, Національної гвардії, посадові особи, уповноважені органами місцевого самоврядування.

Додамо, у Львові найближчим часом закриють 10 закладів, які порушують карантин.

"Також пропонуємо обмежити проведення масових культурних чи спортивних заходів і у приміщеннях, і на відкритому просторі", — розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, відтепер за порушення карантинних норм у міжрегіональних поїздках карати будуть пасажирів. Пасажири, які вирішили їхати без негативного тесту або ж сертифікату про вакцинацію, можуть отримати штраф від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень. Стосується це як регулярних, так і нерегулярних перевезень.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності