22 жовтня: новини, з якими варто почати цей день

22 жовтня: новини, з якими варто почати цей день

Коротко про події у Львові та Україні, які важливі сьогодні

Через суворі обмеження перевізники не виходять на маршрути

У перший день нових карантинних обмежень 45% перевізників відмовилися виконувати міжобласні рейси. Все через те, що відтепер і пасажири, і водії таких перевезень повинні мати хоча би одне щеплення відкоронавірусу або негативний тест, зроблений за власний рахунок.

Liga.net пише, що перевізники та водії не хочуть виконувати рейси, бо не знають, кого штрафуватиме поліція у випадку порушень. Попередньо контроль за виконанням обмежень поклали саме на перевізників.

Додамо, Укрзалізниця через це розгорнула на вокзалах пункти, де можна зробити тест або отримати щеплення. Журналіст Lviv.Media побував на львівському залізничному вокзалі та подивився, чи є на них ажіотаж. Подивитися фото та прочитати репортаж можна за посиланням.

Львів'янам у листопаді почнуть видавати пільгові картки

Вже незабаром мешканці Львова отримають перші проїзні Леокарт. Їх планують почати видавати вже у листопаді.

"Зараз проходить кінцеве передпускове тестування системи, тому ми ще не видаємо карток, а хочемо друкувати їх масово і відповідно масово видавати. Тому люди хай не переживають: картки ми видамо, заздалегідь повідомивши хто, де і коли може їх забрати", - пояснив директор "Львівавтодору" Микола Власюк.

На сьогодні на виготовлення таких карток надійшло вже понад 60 тисяч заявок. Загалом же їх очікують 250 тисяч.

Нагадаємо, повністю запустити систему е-квитка у Львові планують у січні 2022 року.

Стало відомо, коли відбудеться пробне ЗНО

В Українському центрі оцінювання якості освіти озвучили терміни проведення пробної сесії ЗНО. Учасники мають зареєструватися упродовж 5-22 січня.

"Пробне тестування з української мови, української мови і літератури відбудеться 19 березня, з історії України, з математики, математики (завдання рівня стандарту), з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 26 березня. У день проведення пробного ЗНО кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета", - пояснили у Центрі.

Зазначають також, що пробне тестування є платним. Однак поки що не оголошують ціни на нього. Вартість визначать до 20 грудня.

Погода

Сьогодні у Львові та області ясним та сонячним буде лише ранок. Згодом небо вкриють хмари, хоча синоптики кажуть, що опадів все ж не буде.

Стовпчики термометрів прогріються до 16 градусів тепла.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності