21 жовтня: новини, з якими варто почати цей день

21 жовтня: новини, з якими варто почати цей день

Коротко про події у Львові та Україні, які важливі сьогодні

Сьогодні в Україні починають діяти нові правила у транспорті

Відсьогодні, 21 жовтня, пасажири повинні дотримуватись суворіших карантинних обмежень. Міжміського транспорту поки що вони не стосуватимуться. Однак поїздки між областями в «жовтих», «помаранчевих» та «червоних» зонах дозволені лише за наявності у пасажира вакцинації або негативного тесту на коронавірус.

Правило стосується не лише пасажирів, а й водіїв. При цьому йдеться про усі види транспорту: автомобільний, авіаційний та залізничний.

На львівському вокзалі створять пункт вакцинації

На Головному вокзалі Львова облаштовують пункт для щеплення проти коронавірусу.  Він запрацює вже сьогодні, 21 жовтня.

Медики працюватимуть тут з 10:30 до 18:00. Вакцинуватися можна трьома препаратами на вибір: Pfizer, AstraZeneca, Coronavac.

"Цей пункт масової вакцинації буде працювати кожен день, в тому числі в суботу і в неділю. Можна приходити і за попереднім записом і живою чергою", - розповіла керівниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька

А детальний графік роботи пунктів вакцинації Львівщини цього тижня можна подивитися тут.

Азарова вирішили взяти під варту

Щоправда, заочно.

У Печерському суді Києва колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова вирішили арештувати. Суддя задовільнила клопотання слідчих Державного бюро розслідувань, які підозрюють експрем'єра у державній зраді.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зміст та умови Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України були нав’язані Президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому Прем’єр-міністру України напередодні її підписання у Москві 21 квітня 2010 року", - йдеться у повідомленні ДБР.

Слідчі вважають, що Микола Азаров розумів, якими будуть наслідки цієї угоди для України, однак все одно посприяв інтересам Російської Федерації.

У ДБР також пояснюють, що заочний арешт дасть можливість  скористатися міжнародною правовою допомогою, аби вимагати екстрадиції Азарова з Росії.

Погода

У Львові та області сьогодні буде хмарно упродовж всього дня. Однак без опадів.  Щоправда, синоптики попередили про сильні пориви вітру, іноді - 15-24 м/с.

Температура повітря становитиме 15-16 градусів тепла.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності