• Головна
  • Новини
  • Парламент розблокував законопроєкт про деолігархізацію

Парламент розблокував законопроєкт про деолігархізацію

Парламент розблокував законопроєкт про деолігархізацію

Тепер його може підписати голова Верховної Ради та президент

Верховна Рада наприкінці вересня ухвалила "антиолігархічний" закон Зеленського. Однак частина нардепів зареєструвала проєкти постанов, котрими заблокувала законопроект. Його не міг підписати як голова Парламенту, так і Володимир Зеленський.

Долю закону вирішували на сьогоднішньому засіданні парламенту. Зокрема, депутати розглядали 12 проєктів постанов. Утім, жоден із них не набрав необхідних 226 голосів для ухвалення.

Проти "антиолігархічного" закону виступали депутати від партії "Європейська солідарність". Вони вважають, що ухвалення відбулось з порушенням вимог Регламенту Верховної Ради.

Тепер законопроект може підписати голова парламенту Руслан Стефанчук та Президент Володимир Зеленський.

Додамо, закон про деолігархізацію передбачає внесення певних осіб у реєстр "олігархів". Вести реєстр буде Рада національної безпеки та оборони.

Олігархом будуть вважати того, хто відповідає трьом з чотирьох визначених умов. Відповідно до документа, це особи, котрі мають значний вплив на медіа, мають статки понад мільйон прожиткових мінімумів, володіють компанією монополістом та беруть участь у політичному житті.

Після підписання закону, "олігархи", котрі потрапили в список, будуть мати низку обмежень. Вони не зможуть фінансувати політичні партії, купувати об’єкти великої приватизації чи фінансувати політичну агітацію.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності