• Головна
  • Новини
  • "Обмін не цікавить", — Медведчук відповів на заяву Зеленського

"Обмін не цікавить", — Медведчук відповів на заяву Зеленського

"Обмін не цікавить", — Медведчук відповів на заяву Зеленського

"У мене ніколи не було і немає громадянства, крім українського", — Медведчук

Нардеп від "Опозиційної платформи за життя" Віктор Медведчук, якого підозрюють у державній зраді, відповів на нещодавню заяву Володимира Зеленського. Президент запропонував обміняти Медведчука на утримуваних громадян України, якби Росія підтвердила, що Медведчук має російське громадянство.

За словами Медведчука, у нього немає і ніколи не було громадянства, крім українського, і пропозиція обміну, озвучена Зеленським, його не цікавить. Це повідомлення з'явилося на сайті партії "ОПЗЖ".

"У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я – громадянин України і буду ним, незважаючи на незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою. Вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея необґрунтована, і вона мене абсолютно не цікавить", — йдеться у повідомленні Віктора Медведчука.

Медведчук заявляє, що він не винен, а порушені відносно нього кримінальні справи називає "незаконним кримінальним переслідуванням і політичними репресіями".

Підозрюваний додав, що буде "боротися за відновлення справедливості і торжество закону", а також за притягнення до кримінальної відповідальності всіх тих, хто займався його "політичним переслідуванням".

Нагадаємо, що до 7 грудня Медведчук перебуватиме під домашнім арештом. Його у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації через постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Підозру Віктору Медведчуку оголосили 8 жовтня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності