Коронавірус: головні новини дня

Коронавірус: головні новини дня

Головні новини про коронавірус та карантин

В Україні можуть запровадити додаткове вакцинування від коронавірусу, а поліція проводитиме рейди. Головні новини про коронавірус та карантин.

В громадських місцях проводитимуть рейди

Поліція спільно з Держпотребслужбою проводитиме рейди в громадських місцях. Перевірятимуть заклади громадського харчування, розважальні й торговельні центри та магазини.

Поліцейські перевірятимуть сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Зробити це зможуть за наявності QR-коду, зчитавши його через планшет.

В Україні можливе додаткове вакцинування від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я планує ввести додаткове вакцинування від коронавірусу. Йдеться про ще одну дозу вакцини або повторне подвійне щеплення.

Поки що невідомо, коли саме запровадять додаткове вакцинування. Однак, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, додаткове щеплення посилить дію попередніх.

Які сертифікати потрібні для міжобласних поїздок

Мінздоров’я нагадало, що з 21 жовтня вимоги до поїздок між областями будуть суворішими. Для поїздок залізницею чи перельотів необхідно мати зроблене щеплення або негативний результат тесту на covid.

Тож при поїздці необхідно мати «жовтий», «зелений» covid-сертифікат або міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Також можна пред’явити документ форми 063-О про отримання однієї дози вакцини.

Для тих, у кого не зроблене щеплення від коронавірусу, потрібний негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту.

Однак карантинні вимоги не стосуватимуться неповнолітніх.

Нагадаємо, Львів знову посилює карантин. Тож з 18 жовтня у школярів починаються двотижневі канікули. Також будуть заборонені усі масові заходи. Ринки, магазини, салони краси, а також торгові центри працюватимуть лише за умови вакцинованих працівників або за наявності негативних ПЛР-тестів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності