• Головна
  • Новини
  • Голову правління «Укрексімбанку» відправили під домашній арешт після скандалу з нападом на журналістів

Голову правління «Укрексімбанку» відправили під домашній арешт після скандалу з нападом на журналістів

Голову правління «Укрексімбанку» відправили під домашній арешт після скандалу з нападом на журналістів

Домашній нічний арешт лише на два місяці

Відстороненого голову правління «Укрексімбанку» Євгена Мацгера разом з директором департаменту інформаційної політики банку Володимиром Пікаловим відправили під нічний домашній арешт.

Таке рішення прийняв суд у справі щодо нападу на знімальну групу програми «Схеми». Під домашнім нічним арештом особи будуть лише два місяці.

Тож Євгену Мецгеру заборонено виходити з дому з 22 вечора до 6 години ранку. Володимиру Пікалову з 21 години вечора до 6 години ранку.

Нагадаємо, 4 жовтня на журналістів “Радіо Свобода” скоїли напад у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, яке стосувалося майбутнього розслідування.

Банкір наказав охороні «забрати камери» та «дістати із них касети». Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та видалили записане відео.

Після звернення журналістів Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності