Lego виготовлятиме іграшки без гендерних стереотипів

Lego виготовлятиме іграшки без гендерних стереотипів

Будуть гендерно-нейтральні іграшки

Данська компанія Lego виготовлятиме іграшки без гендерних стереотипів. Тобто, тепер іграшки компанії не поділятимуться на «для хлопчиків» та «для дівчаток».

Таке рішення компанія прийняла після глобального опитування. Зокрема дівчатка впевненіше граються з іграшками призначеними як для хлопчиків, так і для дівчат. Однак 71% хлопчиків почувають себе невпевнено, та бояться що з них будуть насміхатись якщо вони будуть гратися іграшками «для дівчат».

Тож якщо дівчатка не граються конструкторами Lego, вони не розвивають просторові навички. Хлопчики ж повинні гратись ляльками, так вони не втратять навички виховання.

В компанії заявили, що батьки обох статей оцінюють хлопчиків як більш творчих особистостей. Також частіше вважають вчених та спортсменів чоловіками, а не жінками.

Тож незабаром покупці не побачать товарів Lego з підписами «для хлопчиків» та «для дівчаток». Товари на сайті компанія розподілятиме за інтересами.

«Наше завдання зараз - заохочувати хлопчиків і дівчаток, які хочуть грати з наборами, які традиційно вважалися" не для них», - додала Джулія Голдін, керівник відділу продуктів і маркетингу Lego Group

В опитуванні компанії взяло участь майже 7 тисяч батьків та дітей з Китаю, Чехії, Японії, Польщі, Росії, Великобританії та США. В компанії зазначають що наполегливо працюють над тим, щоб зробити Lego більш інклюзивним.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності