• Головна
  • Новини
  • Мінздоров'я затвердило перелік сфер, працівників яких зобов'яжуть вакцинуватись

Мінздоров'я затвердило перелік сфер, працівників яких зобов'яжуть вакцинуватись

Мінздоров'я затвердило перелік сфер, працівників яких зобов'яжуть вакцинуватись

В іншому випадку їх відсторонять від роботи.

Мінздоров'я затвердило перелік професій, яким потрібно обов'язково вакцинуватися від Covid-19. Наказ  про обов'язкову вакцинацію набирає чинність через один місяць з дня його публікації. Саме у цей проміжок часу визначеним категоріям необхідно вакцинуватися.

Відтак вакцинуватимуться працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

"Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 — не вакциновані", – пояснив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За словами міністра МОЗ  рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких. Також це створить безпечне середовище в закладах освіти та державних установах.

Якщо працівники закладів освіти та органів виконавчої влади не будуть щепитися, їх відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

Додамо, що раніше Міністерство охорони здоров'я розповіло, що таким наказом не порушують прав людини. Зокрема, посилаються на Європейський суд з прав людини, який у квітні цього року підтвердив, що обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності