Вологе прибирання та маски: водіям львівського транспорту пригрозили перевірками

Вологе прибирання та маски: водіям львівського транспорту пригрозили перевірками

Через два тижні громадський транспорт Львівщини почнуть перевіряти. Водіїв та перевізників контролюватимуть, наскілько якісно вони дотримуються протиепідемічних вимог. В обласному управлінні транспорту наголошують: кожного ранку водіям повинні вимірювати температуру. Якщо вона вища 37 градусів, він не може приступати до роботи.

"Також у водіїв та пасажирів повинні бути наявні засоби індивідуального захисту. Категорично заборонено перевозити пасажирів без масок. Після кожного рейсу здійснювати вологе прибирання транспортних засобів, використовуючи засоби з антибактеріальною дією”, - зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА Степан Рудницький.

Водіям нагадують: за недотримання карантинних обмежень їх можуть притягувати до адміністративної відповідальності. Штраф за такі порушення коливається від 17 до 34 тисяч гривень.

Натомість, якщо у салоні перебуває пасажир без маски, йому загрожує штраф у розмірі 510 гривень. Та й то лише за умови, що вдасться довести вину пасажира і те, що він не реагував на зауваження водія.

Додамо, у колективах перевізників на Львівщині наразі вакциновано від коронавірусу лише 23% працівників. В управлінні транспорту нагадали, що для водіїв працює пункт щеплення у Львові на вулиці Липиниського у приміщенні АС 2.

Нагадаємо, раніше у Мінздоров'я розповіли, як працюватиме громадський транспорт в Україні, якщо оголосять червоний рівень карантину.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності