У Львові затримали 18-річного хлопця під час отримання грошей від ухилянта

Затримання зловмисника. Скан з відео

За 10 — 15 000 доларів він обіцяв перевести військовозобов’язаного через кордон

У Львові правоохоронці затримали організатора незаконного перетину кордону. За піший перехід лісосмугою ухилянти платили йому до 15 000 доларів. Про це 28 жовтня повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

18-річний уродженець Рівненщини шукав своїх клієнтів через інтернет і пропонував незаконно перетнути кордон у Закарпатській області поза пунктами пропуску. За повідомленням Західного регіональне управління Держприкордонслужби України, клієнтів збирали у Львові, а потім відвозили на Закарпаття, де їх проводили лісосмугою через кордон або вказували безпечний маршрут.

До 15 000 доларів за піший перехід лісосмугою – у Львові поліція затримала організатора незаконного каналу перетину кордону«Клієнтів» збирали у Львові, а потім відвозили до Закарпатської області, де проводили їх лісосмугою через кордон або вказували безпечний маршрут.До організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон причетний 18-річний мешканець Рівненської області. За переправлення поза межами пункту пропуску брав від 10 000 до 15 000 доларів. За результатами проведених заходів поліцейські з’ясували майбутні плани ділки – найближчим часом повинен був переправити клієнта через кордон у Закарпатській області й за це мав отримати 12 000 доларів.Після отримання фігурантом 10 500 доларів – частини від обумовленої суми – оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали його. Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення 75 700 гривень застави. Санкція статті передбачає покарання - до дев'яти років позбавлення волі. Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками 7 прикордонного Карпатського загону (м. Львів). Процесуальне керівництво - Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.Поліція Львівської областіНаціональна поліція України#Львів #новини #поліція #ДСР

Posted by Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України on Monday, October 28, 2024

За це зловмисник брав від 10 до 15 тис. дол. Затримали його під час отримання 10 500 доларів. Правоохоронці вилучили в нього мобільний телефон, банківські картки та грошові кошти. Слідчі повідомили затриманому про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон. За це йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності